La vitamina D té la capacitat de reforçar el sistema immunitari per combatre els virus i els bacteris i augmentar els nivells d’aquesta vitamina podria ajudar a prevenir el risc de malaltia greu per COVID.

Aquesta vitamina és necessària per mantenir una bona salut dels ossos i les dents. A continuació us portem alguns aliments que, a part del sol, són rics en vitamina D.

 

Aliments rics en vitamina D

L’oli de fetge de bacallà és l’aliment amb més vitamina D. Una simple cullerada d’aquest oli cobreix les necessitats diàries de vitamina D que necessitem. A més, aporta vitamina A i àcids Omega 3.

Una altra opció és el peix blau, com el salmó, tonyina, sardines o la cavalla són aliments pròpiament dits que contenen vitamina D en major quantitat.

El marisc, com les ostres, també és un dels guanyadors dels aliments amb vitamina D. Però també les gambes, els llagostins, cloïsses… aliments molt més assequibles.

Els lactis, com la llet, els iogurts i la mantega també l’aporten. Els ous, els bolets, l’alvocat o alguns cereals com el blat.