Com ens podem protegir del sol?

Tots sabem que el sol és dolent, que ens pot portar problemes com melanomes, i que no hem d’anar a la platja entre les 12h i les 15h del migdia; però per altra banda, també resulta imprescindible per tenir una bona salut. 

Ens ajuda a sintetitzar la vitamina D, a tenir una bona salut òssia i a millorar l’estat d’ànim, entre altres beneficis. Per això és molt important saber com beneficiar-nos, i com ens hem de protegir per no tenir conseqüències negatives, ja que una exposició perllongada, sobretot durant les hores de més intensitat, pot resultar perjudicial.

Els protectors solars són ideals per protegir-nos quan estiguem exposats al sol perquè ens ajuden a prevenir que els raigs ultraviolats (UV) arribin a la pell. Existeixen dos tipus de radiació ultraviolada:

1. Els raigs UVA que penetren en la pell més profundament. Arrugues, pèrdua de l’elasticitat i altres efectes del foto envelliment. També agreuja els efectes cancerígens dels raigs UVB i cada vegada més es considera la llum UVA un causant de càncer de pell.

2. Els raigs UVB, els quals causen danys a la pell i augmenten el risc de càncer de pell. La llum UVB és la principal causa de les cremades pel sol. 

A més a més de protegir-se amb protectors solars, també és recomanable:

1. Mantenir-se a l’ombra, especialment a les hores del migdia. 

2. No exposar-se al sol sense protecció solar. En el cas dels nens, com que tenen la pell més sensible, és molt important protegir-los. Gran part de les radiacions solars que acumulem les rebem a la infància.

3. Cobrir-se la pell amb roba perquè la pell no quedi descoberta al sol

4. Utilitzar un barret que permeti mantenir cara, cap, orelles i coll a l’ombra.

5. Utilitzar ulleres de sol que protegeixin tant de l’UVA com de l’UVB.

Per tot això, és molt important que protegeixis la teva pell i la de la teva família amb protectors solars de qualitat. 

HORARI

De dilluns a divendres 9 a 14h i 15:15 a 20h
Dissabtes 9 a 14h

93 753 08 03

626 685 959