Com evitar els refredats de canvi de temporada

El mes de març és una de les èpoques on detectem més refredats.

La creença que davant l’augment de les temperatures i l’arribada del bon temps acaben els refredats és falsa. És més, els refredats de primavera solen ser més llargs i molestos.

En aquesta època de l’any són molt freqüents els canvis bruscos de temperatura. A tots ens sonarà aquesta escena: sortim al matí abrigats fins al coll i, al migdia, estarem passant calor, per a tornar al fred en les últimes hores de la tarda. Això no fa més que convertir-se en una agressió constant al nostre sistema immune.

Volem compartir alguns consells per a evitar contreure un refredat:

 • Evitar els contrastos sobtats de calor a fred

  El contrast de temperatura fa que s’afebleixin les mucoses nasals que actuen de barrera natural contra els gèrmens. 

 • Prendre el sol

  Activar la producció de vitamina D i prevé les infeccions respiratòries.

 • Beure infusions d’herbes

  Tradicionalment, arrels com el gingebre o plantes com la equinàcia o l’eucaliptus han servit per a alliberar les vies respiratòries, enfortir les defenses i reduir el dolor durant un episodi de refredat. 

 • Prevenir contagis

  Per a prevenir el contagi convé extremar les precaucions en llocs concorreguts i en llocs tancats que són els més propensos a la circulació de gèrmens. Per descomptat no hem d’oblidar rentar-nos les mans i utilitzar mocadors d’un sol ús cada vegada que esternudem.

Si necessites més informació o ampliar algun consell, recorda que pots venir a la farmàcia o reservar cita a través del nostre web.

HORARI

De dilluns a divendres 9 a 14h i 15:15 a 20h
Dissabtes 9 a 14h

93 753 08 03

626 685 959